Cosul tau


CONTUL MEU

FAVORITE

VREI SĂ NE AUZIM?

Suna la +40 720 714 116

NE GĂSEȘTI ȘI AICI

Ciubotica cucului

Ciuboțica cucului – o plantă magică a primăverii

🌸💐Vă pun înainte această plantă magică, ce abundă în proprietăți terapeutice și care ne îmbogățește primăvara cu frumusețea și delicatețea ei! 𝑪𝒊𝒖𝒃𝒐𝒕𝒊𝒄𝒂 𝒄𝒖𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 este una dintre cele mai prețioase plante medicinale care înfloresc primăvara, ea ivindu-se înaintea de praznicul Sfântului Gheorghe.

🤲Se poate culege de pe dealuri, dar și din zone mai joase, iar pentru cine iubește muntele, ciuboțica cucului se găsește și pe pajiștile înalte ale Carpaților. Este foarte ușor de recunoscut, având mici flori care seamănă cu niște pâlnioare galbene, strânse la un loc ca o umbrelă. Mirosul este caracteristic și este o plăcere să fie adunată din locuri în care aceasta crește din abundență.

🌸Ciuboțica cucului are o multitudine de 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗶:
🤲Este indicată în afecţiuni renale sau vezicale, tratează afecţiunile aparatului respirator, afecţiunile nervoase;
🤲Se recomandă și pentru afte, ameţeală, apoplexie, ascită, boli de piept şi gât, bolile inimii, bronşite, calculi vezicali sau biliari, calculi renali, cefalee, contracţii de natură nervoasă;
🤲Este binefăcătoare și pentru astenii, contuzii, depresii, dureri de cap, dureri de ochi, echimoze, friguri, febră, ganglioni inflamaţi, gripă, gută, guturai, hidropizie, inflamarea căilor respiratorii;
🤲Ajută persoanele care suferă de insomnie, isterie, laringită, litiază urinară, inflamaţii ale miocardului, insuficienţă cardiacă, migrene, nervozitate, nevralgii, plăgi, pneumonie, răceală, reumatism, rinite, rino-sinuzite, tuse;
🤲Ajută și în tulburări gastro- intestinale, tulburări de somn, ulceraţii, umflături, varice (reglează şi curăţă circulaţia venoasă), vărsături, vertij.

🌸𝗠𝗼𝗱 𝗱𝗲 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲:
➡️2 linguriţe de plantă mărunţită se pun în 250 ml apă clocotită. Se lasă timp de 15 minute, apoi se consumă de 3 ori pe zi câte o cană.

➡️Decoctul de ciuboțica cucului se prepară din 1 linguriţă de rădăcină în 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi.

➡️Extern se va folosi cantitatea dublă de plantă, sub formă de comprese și/sau cataplasme; pentru acestea se poate folosi planta crudă, tocată mărunt sau cea rămasă după ce scurgem ceaiul. Totodată, compresele se pot aplica direct cu ceai concentrat de plantă.

➡️Ciuboțica cucului se mai poate prepara și sub formă de vin, din plante proaspăt culese și macerate într-un vin de calitate, de preferat alb dulce. La un litru de vin se pun 6 linguri de flori mărunțite. Se lasă la macerat 8 zile, agitându-se sticla des. Când este gata, se strecoară, se completează sticla cu vin, iar apoi se consumă în felul următor: se ia o lingură de vin cu treizeci de minute înainte de mese, de trei ori pe zi. Această cură este foarte benefică pentru problemele cardiace (afecțiunile inimii și sângelui).

➡️O altă modalitate de a ne bucura de beneficiile ei, este prepararea siropului de Ciuboțica Cucului. Avem nevoie de rădăcinile plantei, uscate sau crude, care se râșnesc fin și se pun într-un borcan – aproximativ 1/3 din borcan va fi umplut cu pulberea obținută. Peste plantă punem miere polifloră și se amestecă zilnic, bine de tot. Borcanul se ține închis, la temperatura camerei. Se folosește în ceai sau se consumă ca atare!

💐🌸Să mulțumim Domnului și Naturii pentru aceste leacuri miraculoase care ne ajută să ne menținem sănătoși și viguroși!

Să fiți iubiți și binecuvântați! 💐🤲

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clientii ne iubesc

300+ clienti multumiti!

Produse 100% Naturale

Fara parabeni

Retete originale

Ingrediente active naturale

Brand romanesc

100% romanesc

Livram in UE

Pe tot teritoriul UE

Plata securizata

Prin Netopia payments